Translate

piątek, 15 maja 2015

Dobierz zioła do potraw

GRUPY POTRAW POTRAWY PRZYPRAWY
ZUPY
    kartoflanka
    majeranek, natka pietruszki, rozmaryn, zioła prowansalskie
    pomidorowa
    bazylia, estragon
    kapuśniak
    kminek, koperek
    fasolowa
    kminek, majeranek, tymianek
MIĘSA
    wieprzowina
    cebula, czosnek, majeranek, tymianek
    cielęcina
    bazylia, czosnek, majeranek, tymianek, szałwia
    wołowina
    cebula, tymianek
    baranina
    cebula, czosnek, kminek, mięta, szałwia
    mielone
    cebula, czosnek, majeranek, tymianek
    dziczyzna
    czosnek, oregano
DRÓB
    kurczak
    koperek, melisa, natka pitruszki
    indyk
    koendra, natka pietruszki
    kaczka
    czosnek, majeranek
    gęś
    czosnek, majeranek
RYBY
    smażone
    rozmaryn, tymianek
    gotowane
    cebula, natka pitruszki
WARZYWA
    fasola
    bazylia, kminek, natka pietruszki
    kapusta słodka
    mieszanka suchych ziół
    kapusta kiszona
    cebula, kminek
    pomidory
    bazylia, oregano
    buraki
    czosnek, szczypiorek
    surówki, sałatki
    bazylia, czosnek, lubczyk, koperek, estragon
SOSY
    do mięs i ryb
    koperek, oregano, chrzan, melisa
    pomidorowy
    bazylia, oregano, estragon
    słodkie
    mięta, melisa
JAJA, SERY
    jajecznica
    oregano, szczypiorek
    sery żółte
    bazylia, kminek
    twaróg
    czosnek, kminek, oregano, szczypiorek, szałwia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz